lördag 20 oktober 2012

[Introducerar] Fine Times


Lead singer Mathiew Moldowan och basisten Jeffrey Josiah Powel lämnade sitt band bakom sig, trots strålande kritik på deras första skiva, och stora framtidsplaner. De skapade istället ett nytt band, med ett nytt namn och en ny stil - Fine Times.

När plötsligt ett litet fönster öppnades in i musikens värld igen smet de snabbt in igen, och var inom ett år, efter bandets födelse, inne i studion igen Och det var inte vilken producent som helst som öppnade fönstret, utan Howard Redekopp, som även producerat artister såsom Tegan & Sara och An Horse.

På sin facebooksida kallar de sin musik för Indie, vilket knappt säger något alls. Men säg en popvänlig, alternativ pop/rock med vissa melankoliska inslag av synt, så säger det kanske lite mer. Personligen hör jag vissa likheter med både Empire Of The Sun, MGMT, Portugal. The Man och Dinosaur Jr. Hursomhelst, denna duo från Vancouver, Kanada, släppte i September sin första, och självbetitlade, full length.

Jag gillar personligen det jag hör skarpt, och det är svårt att tro att de inte ens arbetat med skivan ett år då den släpptes. Hoppas ni med gör det!

Enjoy!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar