fredag 19 april 2013

[Introducerar] - SOHN


Den Wien-/Londonbaserade sångaren/producenten SOHN har på senare tiden blivit mer och mer uppmärksammad i media, och spelade exempelvis på den stora festivalen SXSW i Austin förra månaden. Mitt första intryck när jag lyssnar på SOHN är hur hans mjuka, ljuva stämma nästan flyter parallellt med hans musik, istället för att de två blandas ihop. Det är som att hans musik fungerar som målarduk för hans röst, samtidigt som rösten fungerar som strålkastare för musiken. De är två fristående komponenter, men som tillsammans förstärker varandra. Det är svårförklarat, men fantastiskt.


För att jämföra SOHN med adnra elektroniska musiker, påminner han lite om James Blake, eller nyligen uppmärksammade MSMR. Men det är mindre pop än MSMR och till skillnad från James Blake är hans musik mer  rytmiskt regelbunden, och mer melankoliskt dyster. Men på ett bra sätt.

SOHN har precis skrivit kontrakt med 4AD och förväntas släppa en ny singel till sommaren. Fram till dess får vi njuta av detta elektroniska genis senaste sång "Bloodflows", som precis fått en ny video. Enjoy!




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar