torsdag 1 november 2012

[Nytt Album] Wild Nothing - Nocturne



2009 tog Jack Tatum sig an artistnamnet Wild Nothing, efter att tidiage ha gått under namnen Jack And The Whale och Facepaint. Som Wild Nothing skapar han indie pop som mer och mer gått mot drömmig noise pop, framför allt i och med det senaste skivsläppet - Nocturne.

Skivan präglas av Tatums varma reverb-röst som badar i atmosfäriska syntar, drömmiga, gitarriff i äkta popmanér och, nytt för denna skiva, energigivande livetrummor. Skivans första track, Shadow, är startskottet för detta lugna men riktigt bra popalbum, och är en av de bättre låtarna på skivan. Only Heather, Midnight Song och Dissapear Always är också fantastiska låtar, och den typen av musik man vill drunkna i när man bara vill ta det lugn.

Till Nocturne's nackdel är dock det faktum att det finns mycket musik som lutar sig åt detta hållet redan, inte minst succéskivan Bloom av Beach House, som kom tidigare dett år, ändå drar till längre strået och är en bättre skiva. Men som fan av drömpoppen lägger jag ändå muntert till Nocturne i samlingen bland band, såsom Beach House och Craft Spells. 

Du hittar skivan på spotify, eller på alla andra hundratals platser på nätet där du kan streama eller köpa skivor numer. Här under slänger jag upp Shadow, Only Heather och Midnight Song. Enjoy!






Inga kommentarer:

Skicka en kommentar