fredag 2 november 2012

[Ny sång] Vampire Weekend - Unbelievers



Sedan det New York-baserade indie rockbandet Vampire Weekend släppte sitt självbetitlade debutalbum, 2008, har de slagit sig in bland de största inom en av 2000-talets största musikgenrer; indie pop/rocken, med sina glädjespridande afropopinspirerade melodier.

2010 släppte de sitt andra album, Contra, som inte blev riktigt lika hypad som debuten, men som i mina öron mätt fortfarande är en fantastisk skiva, med superhits som 'Cousins', 'Giving Up The Gun' eller 'White Sky' . Sedan dess har det varit ganska tyst från dem. Fram tills igår.

Jimmy Kimmel Live kunde man igår se dem göra ett Halloweenframträdande, utklädda till skelett, där de bland annat framförde den nya låten Unbelievers. Som vanligt med Vampire Weekend är den svängig som fan, men skiljer sig ändå från deras tidigare låtar då Unbelievers går lite mer åt det amerikanska folkmusikhållet, och inte är lika elektropoppig, som deras tidigare album annars varit.

De erkände i en intervju i juni att ett nytt album är påväg att och att det nästan var klart då, och att albumet kanske till och med skulle komma ut i år. Det verkar dock som att det blir först nästa år vi får se om hela LP:n gått mot americana poppen, eller enbart Unbelievers.

Hur som helst, här är den. Enjoy!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar